Resultat och rapporter
Ett fungerande arbete med dokumentation, enkäter och nyckeltal förutsätter att den information man på så sätt samlar in används på ett kontinuerligt och konstruktivt sätt.
Att dagligen föra statistik som sedan inte används leder bara till frustration och en känsla av att det man gör saknar mening. The Logbook i sig förändrar inget, det är arbetet med resultatet som gör skillnad.
Detta arbete måste ske löpande och The Logbook har en avancerad rapportfunktion som möjliggör en detaljerad och kontinuerlig analys av hur verksamheten utvecklas över tid.
Allt som dokumenteras kan också enkelt tas ut i en mängd olika kombinationer; Köns- och åldersfördelning per veckodag; Deltagare i ungdomsproducerad verksamhet; Vilka dagar chefen varit på besök (om man antecknat detta), med mera.
Möjligheterna är oändliga!
För att dessa olika rapporter ska vara meningsfulla måste de dock kopplas till uppsatta mål och vara en del av en långsiktig, årlig, uppföljningsplan.
Utgångs- och startpunkt för denna plan är analysen av den den årliga resultatsammanställning som presenteras i månadsskiftet november/december.
Denna presenteras per enhet och organisation och innehåller de samlade resultaten från mötesplatsenkäten och under året genomförd gruppenkäter, ihop med den statistik och de kostnader som redovisats i nyckeltalsblanketten.
Resultaten presenteras dels samlat i relation till Good enough – målen, dels uppdelat per enkätfråga och kvantitativt mätetal.
Här kan verksamheterna se sina resultat i relation till uppsatta mål, till tidigare år, till andra enheter i samma organisation, till genomsnittet i KEKS och uppdelat på kön.
Här kan du se ett exempel på en resultatpresentation.
Sammantagna skapar resultatsammanställningen och rapportfunktionen unika möjligheter till analys av verksamheten och en ökad förståelse av hur denna bör utformas för att kunna anpassas till en föränderlig verklighet och nå uppsatta mål. För det The Logbook förser oss med är information. För att denna ska bli till kunskap krävs analys.